Universiteit Twente mental heath week

Gisteren samen met Zipp en Rollo naar de universiteit Twente geweest in het kader van mental heath week. Hondenschool Waggy Tail was uitgenodigd om een dag te vullen in het kader van het belang van honden om stress te verlagen. Hanneke had Neal en Becky ook mee.

In de ochtend was er een erg geslaagde workshop waar de studenten (alles in kleine groepjes en 1 op 1) na het oefenen met frisbee gooien , zelf met 1 van onze honden het distance onderdeel ook mochten proberen. Onze honden deden het super goed en werkten fantastisch¬† goed met hun tijdelijke handles samen. Dit resulteerde in een heel erg enthousiaste groep jonge mensen die maar niet weg te krijgen waren nadat WS afgelopen was ūüėÄ , en lekker op het veld bleven zitten om nog met de honden te knuffelen en met ons te praten .

De 2de WS was parcours, eenvoudige hindernissen en wat balans en coördinatie oefeningen. Alles weer 1 op 1 gedaan. Het was zo fijn te horen dat ze hier naar uitgekeken hadden, en dat het nog veel leuker was dan ze hadden gedacht.

De middag bestond uit “knuffelen” Hanneke gaf elke groep uitleg over stress signalen van een hond en over wat wij knuffelen vinden en wat een hond daar van vindt. Nadat ze kennis hadden gemaakt met 1 van de 5 honden (Theo de koningspoedel van Jos√© was bij het middagdeel aangesloten), ging het naar een rustig plekje op het prachtige terrein van de UT en zaten we gezellig op de grond te praten over honden en ondertussen werden Zipp, Rollo,Neal, Becky en Theo gestreeld en verwend met af en toe een lekker brokje van de knuffelaars.

Het weer had niet beter kunnen zijn, onze honden hebben zichtbaar van de dag genoten, het was een heel leuke dag. De reacties van de studenten was zo ontzettend leuk, wat een fijne groep jonge mensen, top. (ik kan helaas geen link plaatsen van het artikel). Ik ben heel erg trots op de 5 viervoeters, dit zijn echte toppertjes!

61204425_340918509942709_8366285199536816128_n

 


Posted in Nieuws by with comments disabled.